Tänkvärda ord innan du bestämmer dig

Följ inte rådande trender slaviskt, följ ditt hjärta istället. Det är trots allt bara du som vet hur du vill ha det hemma.

Fundera gärna över vad du saknar med ditt nuvarande kök. Om punkterna och frågetecknen hopar sig, skriv då ner dem. Dina anteckningar hjälper oss att förstå vilken modell som skulle passa ditt hem bäst. Oroar du dig för att välja fel träslag? Det behöver du inte göra. Vi guidar dig rätt för att du ska hitta materialet och stilen som är lämpligast för just dina ändamål.

Alla våra kök och badrum är specialritade

Då vi endast tillverkar ett kök i taget är det viktigt att tänka på proportionerna från start. Detta för att matplats, inredning, arbetsytor och avställningsytor ska stämma överens med rummets dimensioner. Funktionella köksöar är det många som efterfrågar, men bor man i ett äldre hus så finns det sällan rum för en sådan lösning (köken var tyvärr ingen naturlig mötesplats förr i tiden). Det är sådan kunskap man bär med sig efter 20 år i köksbranschen. Rakt kök, korridorkök, vinkelkök, minikök eller U-kök? Oavsett vad du söker efter sätter vi funktionell kvalité i första rummet.

Så här går en beställning till

En offertförfrågan besvaras av oss med en ritning och en totalsumma senast fem arbetsdagar efter att du skickat den. Om du gillar vad du ser, går vi vidare med en mer detaljerad genomgång där du får önskade delar av inredningen uppdelad i delkostnader. På så vis får du en mer överskådlig bild av vad just ditt kök kan komma att kosta. Tillsammans tittar vi närmare på utrustningsnivå, materialval, luckmodeller, bänkskivor och allt annat som hör till kök. Då det är många beslut som ska fattas, kan du känna dig trygg med att vår erfarna personal finns med hela vägen in i mål. När du är nöjd med förslaget står våra hantverkare redo att ta din beställning. Lägg på minnet att vi aldrig någonsin tidsbegränsar våra offerter. För att beställningen ska vara giltig krävs att alla uppgifter på beställt inrede finns tillgängliga samt att alla val är gjorda. Vi behöver också veta hur du vill ha ditt kök levererat. Bilagor och slutdokument ska vara underskrivna och skickade till oss. Din kontaktperson på Interhem berättar naturligtvis och guidar dig till allt du behöver veta.

Betalningsvillkor

Belopp som understiger 30 000:- faktureras i en faktura efter slutförd beställning. Annars tillämpar vi följande faktureringsmetod:

  • 80 % vid leverans
  • 20 % efter slutleverans 

Eventuella tilläggsbeställningar faktureras separat. Köksinredningen tillhör Interhem tills vi fått full betalning. Samma regel gäller vid eventuell reklamation.

Leveranstider från beställning

Preliminärt leveransdatum beräknas från den dagen vi får din beställning. Förutsättningen för att vi ska kunna leverera/montera på utsatt tid är att du håller oss informerad om eventuella förhinder. Förhinder 2 veckor före bestämd leveransdag innebär att vi på Interhem förbehåller oss rätten att ändra datum för leverans/montage. Leveranstiden kan variera beroende på inredningens omfattning, likaså försöker vi alltid hänsyn till påskyndande orsaker som t.ex. vattenskador.

  • Ungefärlig tid från beställning till leverans:
  • Komplett köksinrede: 8 veckor 
  • Luckbyten: 6 veckor 
  • Badrumsinrede: 6 veckor
  • Övrig skåpsinredning, såsom tv-bänkar, garderobsinredningar, enklare
  • tvättstugeinredningar: 4 veckor

Att det tar lite längre tid, beror på att ett inrede från Interhem aldrig någonsin tillverkas på löpande band. Varje inrede är specialtillverkat efter kundens behov.

Vanliga frågor

När man investerar i ett nytt kök är det det helt naturligt att det dyker upp en mängd frågor man vill ha svar på innan man tar kontakt. Här ger vi dig svar på de vanligaste frågorna. Om du saknar någon, är du välkommen att ta kontakt med oss.

Varför ska man anlita Interhem?

Först och främst har vi inga krångliga mellanled som kostar pengar. För det andra äger vi vår egen köksfabrik i Habo, vilket innebär att vi utan problem kan tillverka kompletterande detaljer till din inredning. Och så var det här med prislappen. Den sätter vi alltid i relation till produkten, inte till varumärket. Därför behöver du aldrig oroa dig för att behöva betala överpriser för speciallösningar. Beträffande servicen finns den där långt efter att vi levererat ditt kök. Kanske är det därför våra kunder återkommer till oss? Vi har som målsättning att vara en pålitlig och prisvärd köksleverantör som gärna gör det där lilla extra som överträffar dina förväntningar.

Kan ni kontrollmäta mitt kök innan beställning?

Naturligtvis, vi gör det kostnadsfritt då det är lika viktigt för oss som för dig att inredet passar perfekt. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd med ditt kök.

Vad lämnar ni för garantier?

Vi lämnar 10 års garanti på våra produkter, om det visar sig att ett handtag eller ett gångjärn gått sönder efter 15 år så byter vi det utan några diskussioner.

Vi vill köpa hela inredet på ett ställe, klarar ni det?

Ja, vi erbjuder helhetslösningar som omfattar allt från beslag till vitvaror.

Kan man få vilken skåpshöjd som helst?

Ja, vi anpassar skåpen efter er takhöjd och vill ni ha en krönlist mellan skåp och tak anpassar vi efter aktuell list. Inga tillägg tillkommer för detta.

Har ni dämpade lådor?

Dämpade lådor ingår alltid som standard.

Kan man välja vilken nyans som helst?

Ja, vi blandar till den nyans som du efterfrågar, utan tillägg dessutom.

Vi har kommit på en egen luckdesign, kan ni hjälpa oss att tillverka den?

Faktum är att några av våra befintliga luckor har tagits fram på kundens begäran.